Punt d’Informació i Coordinació Cooperatives de Consum

La producció i distribució actual dels productes d’aliment no és sensible ni amb les condicions laborals d’explotació de persones d’altres indrets del món, ni amb la pròpia composició natural del planeta. Estem consumint productes a gran escala sense respectar medi ambient ni condicions humanes de les qui produeixen. En aquest sentit des de les 4 cooperatives de consum del barri: Cydònia, Mespilus, Estèvia i la Unió, volem començar a endegar un projecte coordinat més ambiciós. Un projecte de conscienciació, de consum responsable, ecològic i de proximitat.

Objectius:

 • Generar un espai d’intercanvi, de debat i de creixement conjunt de les Cooperatives de Consum (intercanviant informació sobre productes i proveïdors, però també sobre experiències i dinàmiques de participació col·lectiva)
 • Gestionar una llista d’espera unitària i centralitzar la informació referent a les cooperatives de consum a la Flor de Maig.
 • Ser un recurs útil per negociar amb els proveïdors unes condicions econòmiques justes, fent valer la nostra força col·lectiva de consumidors organitzats, però respectant en tot moment i fent respectar, l’equitat dels tractes i la complementarietat d’interessos.
 • Difondre el cooperativisme i el consum responsable al barri.
 • Esdevenir un espai per formar i assessorar les persones que vulguin formar nous grups de consum al barri.
 • Crear una base de dades conjunta de proveïdors per tal d’ajudar a coordinar-nos per representar el barri a Ecoconsum.
 • Establir un dia de Jornada de portes obertes de les cooperatives de consum al barri.
 • Realitzar activitats relacionades amb la memòria històrica del cooperativisme al barri i vincular el discurs amb el nou ressorgir del cooperativisme.
 • Treballar per construir una Coordinadora de les Cooperatives de Consum del Poblenou en tota regla.

La Comissió de Consum de l’Assemblea Social del Poblenou, que està participada per membres dels 4 grups de consum ecològic i responsable del barri, des de fa any i mig ha sigut un espai de trobada informal entre les cooperatives del barri. Tenim moltes ganes de fer avançar aquest projecte i de crear una aliança que ens permeti COOPERAR millor, d’una manera més conscient. La Flor de Maig ha estat la nostra inspiració i ens ha donat l’empenta final per tirar endavant aquest projecte!

Contacte i col·laboració:

 • La Comissió de Consum de l’Assemblea Social del Poblenou dinamitzem aquest projecte per realitzar un punt d’informació i coordinació sobre el cooperativisme de consum al barri.
 • Dilluns de 19,30h a 21h a La Flor de Maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s